Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Αρακάς κοκκινιστός



Αρακάς κοκκινιστός

Υλικά:

  • 1kgr αρακάς
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Άνηθος ψιλοκομμένος
  • 4 πατάτες σε κυβάκια
  • Ελαιόλαδο
  • 500gr χυμος τομάτας στον τρίφτη
  • Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση:
  • Σωτάρουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο κέσα σε λίγο ελαιόλαδο
  • Βάζουμε τα κομμάτια της πατάτας
  • Προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε ανακατεύοντας το σωτάρισμα
  • Ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ανακατεύουμε
  • Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και το φύλλο της δάφνης
  • Προσθέτουμε το χυμό τομάτας και τη ζάχαρη
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Ρίχνουμε το μαϊντανό και τον άνηθο
  • Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί
  • Κλεινουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40' περίπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου