Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Μπριζολάκια σωτέ με μιλφεϊγ μανιταριού



Υλικα: (για 2 άτομα)


  • 8 μικρά μπριζολάκια χοιρινα χωρίς κόκκαλο
  • 4 μανιταρια πλευρότους
  • 250gr Τυρί μασκαρπόνε
  • Κρεμμύδι ξερο ψιλοκομμένο
  • Μαϊντανος
  • 2 αυγά
  • 1 κολοκυθάκι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλυτζανι λικερ αμαρέτο Disaronno
  • Βουτυρο
Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί μασκαρπόνε, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι
  • Σε ενα τηγάνι σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη φλούδα του κολοκυθιού χοντροτριμμένη
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.
  • Σβήνουμε με λίγο απο το αμαρέτο
  • Ρυθμίζουμε με αλάτι και πιπέρι
  • Ξεχωρίζουμε απο το τηγάνι τα μανιτάρια και τα βάζουμε στην άκρη
  • Παίρνουμε δυο κυκλικά τσέρκια τα οποία τα τοποθετούμε πάνω σε μια λαμαρίνα και βαζουμε στις βασεις απο ένα μανιτάρι
  • Στη συνεχεια προσθέτουμε στο τηγανι, που το έχουμε βγάλει απο τη φωτια, το μίγμα του μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλα
  • Βαζουμε στα τσέρκια αυτη τη γέμιση που φτιάξαμε και κλεινουμε απο πάνω με τα άλλα δυο μανιτάρια (να γίνουν σαν σάντουιτς)
  • Τοποθετούμε σε προθερμασμένο στους 170C φούρνο για 6-7 λεπτά μεχρι να δουμε οτι ψήθηκε και πήρε χρώμα
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε λιγο βούτυρο και σωτάρουμε τα μπριζολάκια μας, αφού πρώτα τα εχουμε μαρινάρει σε λιγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
  • Σωτάρουμε καλα και σβήνουμε με το αμαρέτο
  • Φλαμπάρουμε με προσοχή (να πάρει φωτιά δηλαδη)
  • Βγάζουμε απο το φούρνο τα τσέρκια με τα μανιτάρια και ξεφορμάρουμε με προσοχή
  • Σερβίρουμε με τα μπριζολάκια, με τοματίνια και φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ραντίζοντας απο πάνω λιγη απο τη σάλτσα του τηγανιού που σωτάραμε τα μπριζολάκια



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου