Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Γεμιστό Μπιφτέκι



Γεμιστό Μπιφτέκι

Υλικα: (για 4 μεγάλα μπιφτέκια)

  • 500gr μοσχαρίσιο κιμάς
  • 5-6 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • Γάλα
  • 1 αυγό
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • 1/2 τομάτα
  • 1/2 φλυτζάνι τυρι τριμμένο της αρεσκείας μας
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Άνηθος ψιλοκομμένος
  • Δυόσμος ψιλοκομένος
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη
Εκτέλεση:
  • Μουλιάζουμε το ψωμί μέσα σε γάλα μέχρι να μαλακώσει
  • Το στίβουμε ελαφρά, ωστε να κρατήσει και λίγο απο το γάλα
  • Βάζουμε σε μια λεκάνη το ψωμί
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και το αυγό
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε πολύ καλά ωστε να ανακατευτούν ολα μας τα υλικά και να ομογενοποιηθούν
  • Στο μπλεντεράκι μας βάζουμε την τομάτα, την πιπεριά, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη και τα λιώνουμε
  • Μετά βάζουμε το τριμμένο τυρι και ανακατεύουμε καλα
  • Πλάθουμε τον κιμά σε μεγάλες μπαλες, τις πατάμε με την παλάμη μας και στο κέντρο τοποθετούμε λίγη γέμιση τυριού
  • Παίρνουμε λιγο ακόμα κιμά και με το χέρι το πατάμε λίγο και σκεπάζουμε το προηγούμενο με τον κιμά και τη γέμιση 
  • Κλείνουμε καλά ωστε να μην μπορεί να βγεί η γέμιση έξω κατα το ψήσιμο
  • Συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα μπιφτέκια
  • Τοποθετούμε σε λίγο λαδωμένο ταψί και πατάμε τα μπιφτέκια να γίνουν πλατιά και να έχουν παντού το ιδιο πάχος για να ψηθούν ομοιόμορφα
  • Αλείφουμε απο πάνω με λίγο ελαιόλαδο
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου