Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

Χοιρινά Μπριζολάκια με πορτοκάλι



Χοιρινά Μπριζολάκια με πορτοκάλι

Υλικά:

  • 2 μεγάλες χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο
  • 2 πορτοκάλια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Θυμάρι
  • Δεντρολίβανο
  • Τριμμένο γαρύφαλλο
  • 6 πατάτες
  • 10 ολοκληρα μανιτάρια
  • Φύλλο δάφνης
Εκτέλεση:
  • Μαρινάρουμε τις μπριζόλες με λίγο ελαιόλαδο, ξύσμα και χυμό ενος πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι, γαρύφαλλο για μια ώρα στο ψυγείο
  • Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι και τις μπριζόλες μέσα σε ελαιόλαδο
  • Γυρνάμε και απο την άλλη πλευρά τις μπριζόλες και ανακατεύουμε ελαφρά να πάνε παντού τα κρεμμύδια
  • Όταν το κρέας μας θωρακιστεί, βγάζουμε τις μπριζόλες απο την κατσαρόλα και βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα μας τις πατάτες και τα μανιτάρια
  • Σωτάρουμε καλά και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ελαιόλαδο
  • Επίσης ρίχνουμε και τα ζουμιά της μαρινάδας μας
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τριμμενο γαρύφαλλο, το φύλλο δάφνης και ανακατεύουμε καλα
  • Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσει τις πατάτες και ανακατεύουμε
  • Τοποθετούμε απο πάνω τις μπριζόλες μας
  • Κλεινουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 40' περίπου σε χαμηλή φωτιά.
Μια παραλλαγη: Μπορούμε να μην τοποθετήσουμε τις μπριζόλες μέσα στην κατσαρόλα και να συνεχίσουμε το ψήσιμό τους στο φούρνο. Τι βάζουμε σε ένα ταψάκι, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και χυμό πορτοκαλιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου