Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Συκώτι α λα Βενετσιάνα



Σε όσους αρέσει το συκώτι, αυτο το πιάτο θα το λατρέψουν. Είναι απο τα αγαπημένα μου.

Συκώτι α λα Βενετσιάνα

Υλικά:



  • 500gr μοσχαρίσιο συκώτι σε κομματάκια-λωρίδες
  • 300gr κρεμμυδάκι σε πέρλες (μπορούμε να τα βρούμε και σε κονσέρβες)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Πιπέρι εκραζέ, κόλιανδρο
  • 2 φλυτζάνια Balsamico
  • Φύλλο δάφνης
  • Μαύρη ζάχαρη
  • Γάλα

Εκτέλεση:

  • Μαρινάρουμε το συκώτι μέσα στο γάλα για 1 ώρα.
  • Βγάζουμε το συκώτι απο το γάλα και στραγγίζουμε καλά
  • Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν και τα αφήνουμε στην άκρη
  • Μαρινάρουμε με τα καρυκεύματα (πιπέρι εκραζέ, κόλιανδρο, αλάτι) τα κομμάτια του συκωτιού
  • Στη συνέχεια σωτάρουμε το συκώτι στο ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμυδάκια, τη ζάχαρη, το balsamico και αφήνουμε να βράσουν
  • Ρυθμίζουμε με αλάτι και αφήνουμε να γλασάρει

Σημείωση: πιπέρι εκραζέ σημαίνει σπασμενοι κόκκοι πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου