Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

Ψητός Σολωμός



Μια ελαφριά και εύκολη συνταγή απο τη φίλη μας Κατερίνα.


Ψητός Σολωμός

Υλικά:


  • 2-3 κομματια σολωμό φρέσκο
  • 1 λεμόνι
  • 1 πορτοκάλι
  • 1κ.γλ. Μέλι
  • 1 κ.γλ. Μουστάρδα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Άνηθος





Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς (αεροθερμο και γκριλ)
  • Σε ενα μπόλ βαζουμε το χυμο του λεμονιού, το χυμό μισού πορτοκαλιού, το μέλι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλα
  • Σε μια λαμαρίνα τοποθετούμε λαδόκολα
  • Βάζουμε τη λαμαρίνα στην πάνω πάνω θέση του φούρνου
  • Ακριβώς απο πάνω τοποθετούμε τη σχάρα με τα κομμάτια του σολωμού (πάντα με την πέτσα προς τα κάτω)
  • Αλείφουμε τα κομμάτι με τη σως που φτιάξαμε
  • Ψήνουμε για 10' και ξανα αλείφουμε τα κομμάτια με τη σως
  • Ψήνουμε ακόμα 10'
  • Σερβίρουμε με την υπόλοιπη σως.


1 σχόλιο:

  1. Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε στη σως και το ξύσμα του λεμονιου και πορτοκαλιού για περισσοτερο άρωμα.
    Επίσης θα μπορούσαμε να εχουμε πρώτα μαρινάρει τα κομμάτια του σολωμού σε λιγο ελαιόλαδο, λεμόνι, πιπέρι και άνηθο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή