Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Σούπα με Θαλασσινά




Σούπα με Θαλασσινά

Υλικά: (για 5-6 άτομα)

  • 500gr ψάρι της αρεσκείας μας (μπακαλιάρος, κοκκινόψαρο...)
  • 10 γαρίδες
  • 10 μύδια
  • 5-6 καλαμαράκια μικρά
  • 5 μικρές πατάτες
  • Μισό πράσσο
  • 2 καρότα
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Σέλινο
  • Μαϊντανός
  • Άνηθος
  • Φύλλο δάφνης
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 100gr ρύζι καρολίνα
  • Χυμό ενός λεμονιού
  • 2 κ.σ. Νισεστέ ή corn flour

Εκτέλεση:
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 3lt (λίτρα) νερό, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, το φύλλο δάφνης και αφήνουμε να πάρει βράση
  • Προσθέτουμε το όλα μας τα λαχανικά σε μεγάλα κομματια
  • Το σέλινο, το μαϊντανό, τον άνηθο μαζί με τους μίσχους
  • Βάζουμε το κρασί
  • Σε ένα τούλι ή διχτάκι βάζουμε το ψάρι μας σε κομματια και τα υπόλοιπα θαλασσινά, το κλείνουμε καλά και το τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα
  • Κλείνουμε το καπάκι και αφηνουμε σε χαμηλή φωτιά για 40-50 λεπτά
  • Βγάζουμε το τούλι ή διχτάκι με τα θαλασσινά απο την κατσαρόλα
  • Με το μπίμερ πολτοποιούμε μέσα στην κατσαρόλα ολα τα τα λαχανικά 
  • Βάζουμε την κατσαρόλα μας σε δυνατή φωτια να πάρει βράση ανακατέυοντας συνέχεια
  • Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε
  • Αφήνουμε μέχρι να βράσει το ρύζι μας καλά
  • Στη συνέχεια καθαρίζουμε το ψάρι μας και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα σε κομματάκια μαζί με τα υπόλοιπα θαλασσινά
  • Σε ενα μπολάκι βάζουμε λίγο κρύο νερό και διαλυουμε εκεί μεσα το νισεστέ ή το corn flour
  • Βάζουμε και το χυμό του λεμονιού και ανακατευουμε καλά
  • Προσθέτουμε το μίγμα αυτο στην κατσαρόλα που βράζει και το αφήνουμε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας
  • Η σούπα μας εχει δέσει και είναι έτοιμη για σερβίρισμα
  • Σερβίρουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και άνηθο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου