Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Κοτόπουλο με Πάπρικα



Κοκκινιστό Κοτόπουλο με Πάπρικα

Υλικά: (για 2 άτομα)

  • 700gr κοτόπουλο σε μερίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 250gr χυμος τομάτας στον τρίφτη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 3 κόκκοι μπαχάρι
  • 8 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  • Λίγη ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
  • Τσίπουρο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Ανηθος ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:
  • Μαρινάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου μεσα σε ελαιόλαδο, πάπρικα, πιπέρι και λίγο τσίπουρο
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μπαχάρι, το φύλλο δάφνης μέσα σε ελαιόλαδο
  • Ρίχνουμε και το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα
  • Σβήνουμε με τσίπουρο
  • Προσθέτουμε το χυμό τομάτας και τη ζάχαρη
  • Ρίχνουμε το μαϊντανό και τον άνηθο
  • Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40' περίπου
  • Συνοδεύουμε αυτο το πιάτο με ολόκληρες μικρές πατάτες τηγανισμένες
Στη φωτογραφία έχουμε σερβιρει με πατάτες ολόκληρες τηγανισμένες, με μια φωλίτσα φτιαγμένη με ζύμη μπατόν σαλέ και πράσινη σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου