Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

Μοσχαράκι κρασάτο



Μοσχαράκι Κρασάτο με πατάτες

Υλικά:
  • 700gr μοσχάρι ελιά σε κομμάτια
  • 2 καρότα
  • 2 κρεμμύδια
  • 1κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • 300gr παντζαρόζουμο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ποικιλία πιπεριών
  • Λιγη ρίγανη
  • 4 κόκκοι μπαχάρι
  • Τριμμένο γαρύφαλλο
  • Ελαιόλαδο
  • Balsamico
  • Φύλλο δάφνης
  • Μίσχοι μαϊντανού 
  • 600gr πατάτες σε μεγάλα κομμάτια
Εκτέλεση:

  • Βάζουμε σε ένα σκέυος γυάλινο τα κομμάτια του κρέατος, ελαιόλαδο, balsamico, πιπέρι, μίγμα πιπεριών, καρότα, ενα κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια, δυο σκελίδες σκόρδο, το μπαχάρι, η ρίγανη, το γαρύφαλλο, το φύλλο δάφνης και το κρασί.
  • Αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 4-5 ώρες
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη μια σκελίδα σκόρδο αφού τα έχουμε ψιλοκόψει.
  • Τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του κρέατος αφού τα έχουμε στραγγίξει καλα απο την μαρινάδα τους
  • Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για να θωρακιστεί καλα το κρέας μας
  • Ρίχνουμε μέσα την μαρινάδα μας, το πατζαρόζουμο, τους μίσχους μαϊντανού, πιπέρι και ρυθμίζουμε με αλάτι
  • Το αφήνουμε να βράσει ετσι σε δυνατή φωτιά με ανοιχτό καπάκι
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες
  • Ανακατεύουμε ελαφρά
  • Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου (ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών, μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω χρόνο ψησίματος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου