Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Φιλέτο Μοσχαρίσιο Λεμονάτο

Μια πολύ νόστιμη συνταγή που μας έστειλε η φίλη μας η Κατερίνα.



Φιλέτο Μοσχαρίσιο Λεμονάτο

Υλικά:
  • 1kgr μοσχαρίσιο φιλέτο
  • 2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. Μουστάρδας
  • 3 λεμόνια 
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Θυμάρι
Ελτέλεση:
  • Βάζουμε το κρέας με λίγο νεράκι να πάρει μια βράση και στη συνέχεια πετάμε το πρώτο νερό
  • Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να πάρει χρώμα
  • Ρίχνουμε αλάτι, μπόλικο πιπέρι και θυμάρι και προσθέτουμε νεράκι μέχρι να καλύψει τελείως το κρέας
  • Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό
  • Όταν έχει πιει τα περισσότερα νερά και έχει μαλακώσει αρκετά το κρέας, προσθέτουμε τη μουστάρδα και το χυμό των λεμονιών και ανακατεύουμε καλά
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμα και σερβίρουμε
  • Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου 






3 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ ωραία συνταγή. Διαφωνώ όμως με το πρώτο βράσιμο του κρέατος, το οποίο θα μπορούσαμε να παραλείψουμε. Το κρέας χάνει ετσι όλη του τη γεύση και τις βιταμίνες. Το κρέας δεν το πλενουμε ποτέ. Θα μπορούσαμε να το σωτάρουμε πρώτα ωστε να θωρακιστεί εξωτερικά και να κρατήσει τους χυμους του εσωτερικά και να μην στεγνώσει, και στη συνέχεια να προσθέσουμε το νερό για να βράσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλό στήσιμο πιάτου. Μπράβο Κατερίνα! Ετσι όλοι σιγα σιγά πρέπει να αρχίσουμε να στήνουμε τα πιάτα μας. Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατερινακι...14 Νοεμβρίου, 2012 23:30

    Και εγω ετσι έλεγα .....αλλά ειδικα επιβάλλουν να φευγει το πρωτο νερο για να φευγουν οι βρωμιες.... τι να πω?????
    Εμενα μου αρεσει εξισου πολυ και με τους 2 τροπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή