Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

Χοιρινό Λεμονάτο με πατάτες



Υλικά: (για 4 άτομα)


  • 500-600gr χοιρινό μπούτι σε κομμάτια
  • 900gr πατάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 λεμόνια
  • 1 κλαρακι φρέσκο δεντρολίβανο
  • Φυλλαράκια φρεσκου δυόσμου
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι
  • Ελαιόλαδο
  • Φύλλο δάφνης

Εκτέλεση:

  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα κομμάτια του χοιρινού μέσα σε ελαιόλαδο
  • Ρίχνουμε φύλλο δάφνης, δεντρολίβανο, πιπέρι, ρίγανη και θυμάρι
  • Ρυθμίζουμε με αλάτι
  • Σωτάρουμε ανακατεύοντας μεχρι να θωρακιστεί καλα το κρέας και να πάρει χρώμα
  • Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τις σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα μέσα σε λιγο ελαιόλαδο
  • Προσθέτουμε ρίγανη και πιπέρι
  • Ρυθμίζουμε με αλάτι
  • Μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα τότε τις βαζουμε μέσα στην κατσαρόλα με το κρέας
  • Ανακατεύουμε ενω συνεχίζουμε το σωτάρισμα
  • Ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών και τα φυλλα δυόσμου
  • Προσθέτουμε λίγο νερό
  • Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά με κλειστό το καπάκι για 40' περίπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου