Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Αυγά με Σπανάκι

Κάτι εύκολο για βραδυνό πιάτο ή ακόμα και για πρωινό.



Αυγά με σπανάκι

Υλικά:

  • 2 αυγά
  • Ελαιόλαδο
  • 300gr σπανάκι
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1/2 λεμόνι
  • 2 φέτες του τόστ
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι και το κρεμμυδάκι το φρέσκο μέσα σε λίγο ελαιόλαδο
  • Ρίχνουμε το πλυμένο σπανάκι και ανακατεύουμε
  • Βάζουμε πιπέρι και αλάτι
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμότου λεμονιού
  • Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για 10' περίπου
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις φέτες του τοστ ραντισμένες με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε και απο τις δυο πλευρές
  • Βγάζουμε τις φέτες απο το τηγάνι και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο 
  • Τοποθετούμε δυο στρογγυλά τσέρκια στο τηγάνι μέσα στα οποία θα σπάσουμε τα αυγά
  • Σε ενα πιάτο τοποθετούμε κατω την φέτα του τοστ, απο πάνω σπανάκι και πανω το αυγό
  • Ριχνουμε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου