Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Φακές Σούπα



Φακές Σούπα

Υλικά: (για 4 άτομα)

  • 300gr φακες ψιλές
  • 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. του καφέ ξύδι
  • 1/2 φλ. του καφέ balsamico
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κ.γλ κύμινο
  • 1 κ γλ. ζάχαρη
  • 150gr χυμός τομάτας στον τρίφτη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 1lt περιπου νερό
Εκτέλεση:
  • Βάζουμε στη χύτρα τις φακές με νερό. Μόλις αρχίζει να σφυρίζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 10'
  • Σουρώνουμε τις φακές
  • Στο μπλεντερ χτυπάμε το μισό ελαιόλαδο, το ξύδι, το balsamico, το κρεμμύδι, τα σκόρδα, το χυμό τομάτας, και τα μπαχαρικά
  • Βάζουμε στη χύτρα τις σουρωμένες φακές, το μίγμα που χτυπήσαμε στο μπλεντερ, το υπόλοιπο ελσιόλαδο, το φύλλο δάφνης και το νερό
  • Κλείνουμε το καπάκι με τη βαλβίδα λαι μόλις σφυρίξει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5'.

Καλό ειναι να αφήσουμε τις φακές για καμιά ώρα να κρυώσουν και να χυλόσουν έτσι. Μπορούμε να τις σερβίρουμε με καλά σωταρισμένο κρεμμύδι απο πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου