Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Κεφτεδάκια κοκκινιστά με Κάστανα



Κεφτεδάκια κοκκινιστά με Κάστανα

Υλικά:

  • 500gr μοσχαρίσιος κιμάς
  • 4φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • Γάλα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Μαϊντανός
  • 1 αυγο
  • Λίγο ρύζι καρολίνα
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύδι
  • 300gr χυμός τομάτας στον τρίφτη
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • Ζάχαρη
  • Ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 15 καθαρισμενα μισοβρασμένα κάστανα
  • Κανέλα
  • Μπαχαρι
  • Φύλλο δάφνης
  • Λίγο αλεύρι
Εκτέλεση:
  • Σε ενα μπολ βάζουμε το μπαγιάτικο ψωμί μεσα σε γαλα
  • Στίβουμε το ψωμί και πετάμε το υπόλοιπο γάλα
  • Προσθέτουμε τον κιμά, το μαϊντανό, το αυγό, αλάτι, πιπέρι, το ρύζι, ελαιόλαδο, ξύδι και το μισό κρεμμύδι
  • Ζυμώνουμε καλα και πλάθουμε μεγάλα κεφτεδάκια
  • Τα αλευρώνουμε
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Προσθέτουμε τα ήδη μισοβρασμένα και καθαρισμένα κάστανα
  • Βάζουμε τα κεφτεδάκια και σωτάρουμε
  • Τα γυρνάμε και απο την άλλη πλευρα να σωταριστούν
  • Σβήνουμε με το κρασι
  • Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας
  • Βάζουμε το χυμό τομάτας
  • Ψήνουμε σε χαμηλή φωτια για 40' περίπου
Μπορούμε να σερβίρουμε με πουρέ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου