Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

Μπακαλιάρος Πλακί στο φούρνο

Σήμερα λοιπόν φίλοι μου, μαγείρεψα μαζί με τη μητέρα μου. Το μενού περιείχε πολλά διαφορετικά πιάτα, όμως εδώ σήμερα θα σας δείξω το κυρίως πιατο, το οποίο ειναι εύκολο και γρήγορο.


Μπακαλιάρος Πλακί στο φούρνο

Υλικά: (για 8 άτομα)

  • 3 μεγάλοι μπακαλιάροι
  • 10 πατάτες
  • 2 καρότα
  • 3 κολοκυθάκια
  • 2 κρεμμύδια
  • Μαίντανός 
  • Ανηθος
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Θυμάρι, ρίγανη
  • 1 λεμόνι
  • 400Gr Χυμός τομάτας στον τρίφτη
  • Ζάχαρη
Εκτέλεση:
  • Φιλετάρουμε τους μπακαλιάρους, τους κόβουμε δηλαδη κατά μήκος και αφαιρούμε το κεντρικό κόκκαλο. Επίση με ένα τσιμπιδάκι αφαιρούμε τα υπολοιπα κόκκαλα.
  • Σε ένα ταψί ορθογώνιο μεγάλο απλώνουμε τα φιλετα των μπακαλιάρων με την πέτσα προς τα κάτω
  • Ρίχνουμε ελαιόλαδο, χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το μαϊντανό, τον άνηθο και γυριζουμε τα φιλέτα ωστε να πάνε τα υλικά μας παντού
  • Βγάζουμε τα φιλέτα σε ενα άλλο σκευος και στο ταψί αυτο τοποθετουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τα καρότα σε φέτες
  • Ρίχνουμε πλούσια ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ανακατεύουμε καλα να πανε παντού τα υλικά μας
  • Στη συνέχεια στρώνουμε όλα τα υλικά καλά δημιουργώντας το "κρεβάτι" πάνω στο οποίο θα τοποθετήσουμε τα φιλέτα των μπακαλιάρων στη σειρά με την πέτσα προς τα κάτω.
  • Πάνω απο τα φιλέτα βάζουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμο τομάτας, αλάτι, λίγη ζάχαρη, πιπέρι, ρίγανη και ελαιόλαδο
  • Ρίχνουμε πάνω απο τα φιλέτα ψαριού το μίγμα του χυμού τομάτας
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου