Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Cupcakes με ινδοκάρυδο και καραμέλα




Μια συνταγή που μας προτείνει η φίλη μας η Ράνια.


Υλικά:

  • 125gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125gr ζάχαρη
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 2 αυγά
  • 125gr αλεύρι 
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 40gr ινδική καρύδα τριμμένη
  • 3 κ.σ γάλα
  • Για τη γέμιση: 1 ζαχαρούχο γάλα
  • Για το γλάσο: 2 ασπράδια, 100gr ζάχαρη άχνη, 1 βανίλια

Εκτέλεση:
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς 
  • Τοποθετούμε χάρτινες θήκες στο ειδικό ταψάκι για μάφιν.
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη (3-4'). Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι, μπέικιν, ινδική καρύδα και τέλος το γάλα. Αφού ομογενοποιηθούν σταματάμε το χτύπημα.
  • Γεμίζουμε τις 12 θήκες. Ψήνουμε για 20-22'.
  • Βάζουμε ο ζαχαρούχο οπως ειναι κλειστό μέσα σε κατσαρόλα με νερό που βραζει και αφήνουμε να βράσει για 3 ώρες ώστε να γίνει καραμέλα
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για να βάλουμε το γλάσο. Αφού κρυώσουν τους κάνουμε μια τρύπα στη μέση (χρησιμοποιούμε το εργαλείο που αφαιρεί τα κουκούτσια από το μήλο, το πιέζουμε ελαφρά στο κεκάκι και το ανασηκώνουμε έχοντας αφαιρέσει έτσι ένα κομματάκι- αν δεν έχουμε το εργαλείο, με μαχαίρι κάνουμε την τρύπα) και γεμίζουμε με καραμέλα και ξανασκεπάζουμε με το κομματάκι που αφαιρέσαμε.
  • Φτιάχνουμε το γλάσο. Σε μπαιν μαρι βάζουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη και χτυπάμε
  • Αποσύρουμε απο τη φωτιά και χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 5' μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή μαρέγκα
  • Ρίχνουμε και τη βανίλια
  • Βάζουμε το μίγμα σε κορνέ και διακοσμούμε τα cupcakes



1 σχόλιο:

  1. Κατερινακι....31 Οκτωβρίου, 2012 19:31

    Mmmmmmmm......τελειο μ'αρεσει πολυ και η ινδική καρυδα !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή