Σούπα με Θαλασσινά
Υλικά: (για 5-6 άτομα)
- 500gr ψάρι της αρεσκείας μας (μπακαλιάρος, κοκκινόψαρο...)
- 10 γαρίδες
- 10 μύδια
- 5-6 καλαμαράκια μικρά
- 5 μικρές πατάτες
- Μισό πράσσο
- 2 καρότα
- 1 κολοκυθάκι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Σέλινο
- Μαϊντανός
- Άνηθος
- Φύλλο δάφνης
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- 100gr ρύζι καρολίνα
- Χυμό ενός λεμονιού
- 2 κ.σ. Νισεστέ ή corn flour
Εκτέλεση:
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 3lt (λίτρα) νερό, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, το φύλλο δάφνης και αφήνουμε να πάρει βράση
- Προσθέτουμε το όλα μας τα λαχανικά σε μεγάλα κομματια
- Το σέλινο, το μαϊντανό, τον άνηθο μαζί με τους μίσχους
- Βάζουμε το κρασί
- Σε ένα τούλι ή διχτάκι βάζουμε το ψάρι μας σε κομματια και τα υπόλοιπα θαλασσινά, το κλείνουμε καλά και το τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα
- Κλείνουμε το καπάκι και αφηνουμε σε χαμηλή φωτιά για 40-50 λεπτά
- Βγάζουμε το τούλι ή διχτάκι με τα θαλασσινά απο την κατσαρόλα
- Με το μπίμερ πολτοποιούμε μέσα στην κατσαρόλα ολα τα τα λαχανικά
- Βάζουμε την κατσαρόλα μας σε δυνατή φωτια να πάρει βράση ανακατέυοντας συνέχεια
- Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε
- Αφήνουμε μέχρι να βράσει το ρύζι μας καλά
- Στη συνέχεια καθαρίζουμε το ψάρι μας και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα σε κομματάκια μαζί με τα υπόλοιπα θαλασσινά
- Σε ενα μπολάκι βάζουμε λίγο κρύο νερό και διαλυουμε εκεί μεσα το νισεστέ ή το corn flour
- Βάζουμε και το χυμό του λεμονιού και ανακατευουμε καλά
- Προσθέτουμε το μίγμα αυτο στην κατσαρόλα που βράζει και το αφήνουμε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας
- Η σούπα μας εχει δέσει και είναι έτοιμη για σερβίρισμα
- Σερβίρουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και άνηθο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου