Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Σπαλομπριζόλα με Λαχανικά και Βινεγκρέτ Balsamico

Μια υπέροχη συνταγή, εύκολη, πεντανόστιμη, υγιεινή και ... Απλά φανταστική!


Σπαλομπριζόλα με Λαχανικά και Βινεγκρέτ Balsamico

Υλικά: ( για 2 άτομα)

  • 2 σπαλομπριζόλες (περίπου 1kgr)
  • 4 πατατούλες μικρές
  • 2 καρότα
  • Μπρόκολο
  • 2 κολοκυθάκια
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύδι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Φασκόμηλο
  • Λεμόνι
Για την Βινεγκρέτ Balsamico:
  • 150ml ελαιόλαδο
  • 70ml balsamico
  • 10ml crema di balsamico
  • 2 κ.σ μέλι
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Απλώνουμε τις σπαλομπριζόλες σε ένα ταψί και ρίχνουμε και απο τις δυο πλευρές αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τριμμένο φασκόμηλο
  • Ραντίζουμε πλούσια με ελαιόλαδο και ρίχνουμε και μερικές σταγόνες ξύδι
  • Πατάμε τις μπριζόλες πολύ καλά με την παλάμη μας για να κολήσουν τα υλικά μας πανω τους
  • Ραντίζουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο, και ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό, περίπου δυο δάχτυλα
  • Τοποθετούμε μέσα τα λαχανικά μας και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά. Με αυτον τον τρόπο δεν βράζουμε τα λαχανικά μας αλλά τα ψήνουμε στον ατμό
  • Προσοχή όμως, δεν τα αφήνουμε να ψηθούν πολύ. Τα θέλουμε να κρατάνε, όπως λέμε λίγο.
  • Σε ένα μπολ, καλύτερα ειναι το μπολ του μπιμερ, τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το balsamico, την crema di balsamico, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε πολύ καλά με το μπίμερ μέχρι να γίνει μια ωραία κρέμα. Την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου