Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Καρυδάτα

Μια συνταγή που μας αφιερώνει η Δέσποινα.


Καρυδάτα

Υλικά:

  • 400gr μπισκότα της αρεσκείας μας
  • 90gr μαργαρίνη
  • 1/2 φλυτζάνι νερό
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ κακάο
  • 2 κ.σ ζάχαρη
  • 3/4 φλ. άχνη ζάχαρη
  • 60 gr κουβερτούρα
  • Ινδική καρύδα
  • 1/2 φλυτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
  • Κονιάκ
Εκτέλεση:
  • Σπάμε τα μπισκότα μέσα σε ενα μπολ και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και τα καρύδια
  • Βράζουμε το νερο και μέσα στο οποίο έχουμε βάλει το κακάο
  • Ριχνουμε το κονιάκ, την κουβερτούρα, τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη
  • Μόλις λιώσουν τα υλικά προσθέτουμε το μίγμα των μπισκότων
  • Πλάθουμε μπαλάκια βουτώντας συνεχώς τα χέρια μας μέσα σε νερό
  • Ρολάρουμε μέσα στην ινδική καρύδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου