Κοτόπουλο κοκκινιστό με Χυλοπίτες
Υλικά:
- 500gr κοτόπουλο σε μερίδες
- 400gr χυμος τομάτας στον τρίφτη
- 1 μεγάλο καρότο
- 1 κολοκυθάκι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
- Ελαιόλαδο
- Φρέσκος βασιλικός
- Μαϊντανός
- Αλάτι, πιπέρι
- Θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- Λίγη κανέλα σε σκόνη
- Λίγη ζάχαρη
- 400gr χυλοπίτες
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το καρότο και το κολοκυθάκι σε μπαστουνάκια λεπτά
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κολοκυθάκι και το καρότο μέσα σε ελαιόλαδο προσθέτοντας και λίγο νερό (μισό φλυτζανάκι του καφέ) για να πασάρουμε,όπως λέμε, τα λαχανικά μας. Έτσι γινονται πιο ελαφρυά και βγάζουν περισσότερο άρωμα
- Τα βγάζουμε απο τη φωτιά και τα αδειάζουμε σε ενα μπολ
- Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σωτάρουμε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα λαχανικά που έχουμε κρατήσει στην άκρη
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και το χυμό τομάτας μαζί με τη ζάχαρη
- Αφού πάρει μια βράση, ρίχνουμε και τα φύλλα βασιλικού και τον μαϊντανό
- Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 40' περίπου
- Μόλις είναι έτοιμο, βγάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου απο την κατσαρόλα μαζί με λίγη σάλτσα
- Στην υπολοιπη σάλτσα που έχουμε στην κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βρασει σε δυνατή φωτιά
- Μόλις βρασει ρίχνουμε τις χυλοπίτες και ανακατευοντας μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν και οι χυλοπίτες μας
- Σερβίρουμε με τριμμένο τυρι και τα κομμάτια κοτόπουλου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου