Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Πέννες με λευκή σάλτσα κοτόπουλου

Μου περίσεψε ψητό κοτόπουλο απο προχτες και αποφάσισα λοιπόν να το χρησιμοποιήσω με έναν άλλο τρόπο δημιουργώντας ενα άλλο φαγητό. Να λοιπόν ένας τρόοπος για το πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποια φαγητά που μας έχουν περισέψει.


Πέννες με λευκή σάλτσα κοτόπουλου

Υλικά: (για 2-3 άτομα)

  • 1/2 κοτόπουλο ψητό
  • 7-8 μανιτάρια agaricus σε φέτες κομμένα
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 φλυτζάνι λευκό κρασί
  • 300gr κρέμα γάλακτος
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Πένες
  • Τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομματακια
  • Σωτάρουμε ελαφρά στην κατσαρόλα μέσα σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι
  • Προσθέτουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου και συνεχίζουμε το σωτάρισμα
  • Ρίχνουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε ελαφρά
  • Ρίχνουμε ρίγανη και πιπέρι
  • Ρυθμίζουμε με αλάτι
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση ωστε να εξατμιστεί το αλκοόλ
  • Προσθέτουμε το μαϊντανο και τον άνηθο
  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε
  • Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για 20' περίπου.
  • Βράζουμε τις πέννες μας
  • Σερβίρουμε τις πέννες με την λευκή σάλτσα και τριμμένη παρμεζάνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου