Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Γεμιστό καλαμάρι με σπανάκι



Γεμιστό Καλαμάρι με Σπανάκι

Υλικά: (για 2 άτομα)

  • 2 πολυ μεγάλα καλαμάρια
  • 400gr σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • Μαϊντανός
  • Άνηθος
  • 150gr τυρί φέτα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Θυμάρι
  • Τσίπουρο
  • 1 φλυτζάνι ρύζι basmatti
Για την βινεγκρετ λεμονιού:
  • 150ml ελαιόλαδο
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • 2 κ.σ μέλι
  • 1 κ.γλ μουστάρδα
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Μουλιάζουμε τα καλαμάρια σε λίγο νερό με λεμόνι, αλάτι και λίγη σοδα
  • Ξεπλένουμε καλά
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το μισο κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια τα φρέσμα μέσα σε λίγο ελαιόλαδο
  • Ρίχνουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σωτάρισμα
  • Προσθέτουμε το μαϊντανό και τον άνηθο ψιλοκομμένα
  • Αφήνουμε να βράζει λίγο με ανοιχτό το καπάκι
  • Βγάζουμε απο τη φωτιά και στραγγίζουμε το σπανάκι απο τα όποια υγρά του
  • Προσθέτουμε την φέτα σε κομματάκια και ανακατεύουμε
  • Γεμίζουμε με αυτο το μίγμα τα καλαμάρια μας και κλείνουμε την άκρη με δυο οδοντογλυφίδες
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το άλλο μισο κρεμμύδι μέσα σε ελαιόλαδο
  • Βάζουμε και τα καλαμάρια να σωταριστούν και απο τις δυο πλευρές
  • Ρυθμίζουμε με αλάτι και πιπέρι
  • Ρίχνουμε λίγη ρίγανη
  • Σβήνουμε με τσίπουρο
  • Αφήνουμε λίγο να βράσει για να εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ
  • Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτια για περίπου 1 ώρα.
  • Στη συνέχεια φτιάχνουμε την βινεγκρετ λεμονιού
  • Στο δοχείο του μπίμερ βάζουμε το ελαιολαδο, το χυμό λεμόνι, τη μουστάρδα, το μέλι, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε με το μπίμερ μέχρι να γίνει κρέμα
  • Μόλις τα καλαμάρια είναι έτοιμα, τα βγάζουμε απο την κατσαρόλα και μέσα στα ζουμιά της κατσαρόλας ετοιμάζουμε το ρύζι μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου