Γεμιστό Καλαμάρι με Σπανάκι
Υλικά: (για 2 άτομα)
- 2 πολυ μεγάλα καλαμάρια
- 400gr σπανάκι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- Μαϊντανός
- Άνηθος
- 150gr τυρί φέτα
- Αλάτι, πιπέρι
- Ρίγανη
- Θυμάρι
- Τσίπουρο
- 1 φλυτζάνι ρύζι basmatti
Για την βινεγκρετ λεμονιού:
- 150ml ελαιόλαδο
- Χυμός ενός λεμονιού
- 2 κ.σ μέλι
- 1 κ.γλ μουστάρδα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε τα καλαμάρια σε λίγο νερό με λεμόνι, αλάτι και λίγη σοδα
- Ξεπλένουμε καλά
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το μισο κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια τα φρέσμα μέσα σε λίγο ελαιόλαδο
- Ρίχνουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σωτάρισμα
- Προσθέτουμε το μαϊντανό και τον άνηθο ψιλοκομμένα
- Αφήνουμε να βράζει λίγο με ανοιχτό το καπάκι
- Βγάζουμε απο τη φωτιά και στραγγίζουμε το σπανάκι απο τα όποια υγρά του
- Προσθέτουμε την φέτα σε κομματάκια και ανακατεύουμε
- Γεμίζουμε με αυτο το μίγμα τα καλαμάρια μας και κλείνουμε την άκρη με δυο οδοντογλυφίδες
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το άλλο μισο κρεμμύδι μέσα σε ελαιόλαδο
- Βάζουμε και τα καλαμάρια να σωταριστούν και απο τις δυο πλευρές
- Ρυθμίζουμε με αλάτι και πιπέρι
- Ρίχνουμε λίγη ρίγανη
- Σβήνουμε με τσίπουρο
- Αφήνουμε λίγο να βράσει για να εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ
- Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτια για περίπου 1 ώρα.
- Στη συνέχεια φτιάχνουμε την βινεγκρετ λεμονιού
- Στο δοχείο του μπίμερ βάζουμε το ελαιολαδο, το χυμό λεμόνι, τη μουστάρδα, το μέλι, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε με το μπίμερ μέχρι να γίνει κρέμα
- Μόλις τα καλαμάρια είναι έτοιμα, τα βγάζουμε απο την κατσαρόλα και μέσα στα ζουμιά της κατσαρόλας ετοιμάζουμε το ρύζι μας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου