Μοσχαράκι Κρασάτο με πατάτες
Υλικά:
- 700gr μοσχάρι ελιά σε κομμάτια
- 2 καρότα
- 2 κρεμμύδια
- 1κρεμμυδάκι φρέσκο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 μπουκάλι κόκκινο κρασί
- 300gr παντζαρόζουμο
- Αλάτι, πιπέρι
- Ποικιλία πιπεριών
- Λιγη ρίγανη
- 4 κόκκοι μπαχάρι
- Τριμμένο γαρύφαλλο
- Ελαιόλαδο
- Balsamico
- Φύλλο δάφνης
- Μίσχοι μαϊντανού
- 600gr πατάτες σε μεγάλα κομμάτια
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε ένα σκέυος γυάλινο τα κομμάτια του κρέατος, ελαιόλαδο, balsamico, πιπέρι, μίγμα πιπεριών, καρότα, ενα κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια, δυο σκελίδες σκόρδο, το μπαχάρι, η ρίγανη, το γαρύφαλλο, το φύλλο δάφνης και το κρασί.
- Αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 4-5 ώρες
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη μια σκελίδα σκόρδο αφού τα έχουμε ψιλοκόψει.
- Τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του κρέατος αφού τα έχουμε στραγγίξει καλα απο την μαρινάδα τους
- Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για να θωρακιστεί καλα το κρέας μας
- Ρίχνουμε μέσα την μαρινάδα μας, το πατζαρόζουμο, τους μίσχους μαϊντανού, πιπέρι και ρυθμίζουμε με αλάτι
- Το αφήνουμε να βράσει ετσι σε δυνατή φωτιά με ανοιχτό καπάκι
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες
- Ανακατεύουμε ελαφρά
- Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου (ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών, μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω χρόνο ψησίματος)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου