Ψαροκεφτέδες
Υλικά:
- 1 χταπόδι βρασμένο στο ζουμί του
- Καβούρι (σουρίμι: αυτο που βρίσκουμε σε μπαστουνάκια στα ψυγεία των super markets)
- Γαρίδες
- Μύδια
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 πράσσο ψιλοκομμένο
- Σκόρδο λιωμένο
- Ασπράδι αυγού
- Λίγο σπορέλαιο
- Αλάτι, πιπέρι
- Παρμεζάνα
- Βούτυρο
- Μαϊντανός, άνηθος
- Αλεύρι για το πανάρισμα
Εκτέλεση:
- Σωτάρουμε στο βούτυροτις γαρίδες, τα μύδια με το κρεμμυδάκι και το πράσσο και τα αφήνουμε στην άκρη
- Οταν κρυώσουν τα ψιλοκόβουμε
- Ψιλοκόβουμε το ηδη βρασμένο χταπόδι και το καβούρι και προσθέτουμε στο παραπάνω μίγμα
- Ρίχνουμε το σκόρδο και το λάδι, το μαϊντανό, τον άνηθο και το ασπράδι του αυγού
- Ανακατεύουμε καλα και προσθέτουμε και την παρμεζάνα
- Πλάθουμε σε κεφτεδάκια και αλευρώνουμε
- Τηγανίζουμε σε σπορέλαιο.
Σως Cocktail
Υλικα:
- Μαγιονέζα
- Ketchup
- Χυμός λεμονιού
- Γλυκό κρασί ή λικέρ
- Αλάτι, λευκό πιπέρι
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε ολα τα υλικά μαζί με το σύρμα (το φουέ)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου