Γεμιστό Μπιφτέκι
Υλικα: (για 4 μεγάλα μπιφτέκια)
- 500gr μοσχαρίσιο κιμάς
- 5-6 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- Γάλα
- 1 αυγό
- Ελαιόλαδο
- Ξύδι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 πράσινη πιπεριά
- 1/2 τομάτα
- 1/2 φλυτζάνι τυρι τριμμένο της αρεσκείας μας
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Άνηθος ψιλοκομμένος
- Δυόσμος ψιλοκομένος
- Αλάτι, πιπέρι
- Ρίγανη
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε το ψωμί μέσα σε γάλα μέχρι να μαλακώσει
- Το στίβουμε ελαφρά, ωστε να κρατήσει και λίγο απο το γάλα
- Βάζουμε σε μια λεκάνη το ψωμί
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και το αυγό
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε πολύ καλά ωστε να ανακατευτούν ολα μας τα υλικά και να ομογενοποιηθούν
- Στο μπλεντεράκι μας βάζουμε την τομάτα, την πιπεριά, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη και τα λιώνουμε
- Μετά βάζουμε το τριμμένο τυρι και ανακατεύουμε καλα
- Πλάθουμε τον κιμά σε μεγάλες μπαλες, τις πατάμε με την παλάμη μας και στο κέντρο τοποθετούμε λίγη γέμιση τυριού
- Παίρνουμε λιγο ακόμα κιμά και με το χέρι το πατάμε λίγο και σκεπάζουμε το προηγούμενο με τον κιμά και τη γέμιση
- Κλείνουμε καλά ωστε να μην μπορεί να βγεί η γέμιση έξω κατα το ψήσιμο
- Συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα μπιφτέκια
- Τοποθετούμε σε λίγο λαδωμένο ταψί και πατάμε τα μπιφτέκια να γίνουν πλατιά και να έχουν παντού το ιδιο πάχος για να ψηθούν ομοιόμορφα
- Αλείφουμε απο πάνω με λίγο ελαιόλαδο
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου