Σε όσους αρέσει το συκώτι, αυτο το πιάτο θα το λατρέψουν. Είναι απο τα αγαπημένα μου.
Συκώτι α λα Βενετσιάνα
Υλικά:
- 500gr μοσχαρίσιο συκώτι σε κομματάκια-λωρίδες
- 300gr κρεμμυδάκι σε πέρλες (μπορούμε να τα βρούμε και σε κονσέρβες)
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Πιπέρι εκραζέ, κόλιανδρο
- 2 φλυτζάνια Balsamico
- Φύλλο δάφνης
- Μαύρη ζάχαρη
- Γάλα
Εκτέλεση:
- Μαρινάρουμε το συκώτι μέσα στο γάλα για 1 ώρα.
- Βγάζουμε το συκώτι απο το γάλα και στραγγίζουμε καλά
- Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν και τα αφήνουμε στην άκρη
- Μαρινάρουμε με τα καρυκεύματα (πιπέρι εκραζέ, κόλιανδρο, αλάτι) τα κομμάτια του συκωτιού
- Στη συνέχεια σωτάρουμε το συκώτι στο ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμυδάκια, τη ζάχαρη, το balsamico και αφήνουμε να βράσουν
- Ρυθμίζουμε με αλάτι και αφήνουμε να γλασάρει
Σημείωση: πιπέρι εκραζέ σημαίνει σπασμενοι κόκκοι πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου