Υλικά: (για 4 άτομα)
- 500-600gr χοιρινό μπούτι σε κομμάτια
- 900gr πατάτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 λεμόνια
- 1 κλαρακι φρέσκο δεντρολίβανο
- Φυλλαράκια φρεσκου δυόσμου
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι
- Ελαιόλαδο
- Φύλλο δάφνης
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα κομμάτια του χοιρινού μέσα σε ελαιόλαδο
- Ρίχνουμε φύλλο δάφνης, δεντρολίβανο, πιπέρι, ρίγανη και θυμάρι
- Ρυθμίζουμε με αλάτι
- Σωτάρουμε ανακατεύοντας μεχρι να θωρακιστεί καλα το κρέας και να πάρει χρώμα
- Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τις σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα μέσα σε λιγο ελαιόλαδο
- Προσθέτουμε ρίγανη και πιπέρι
- Ρυθμίζουμε με αλάτι
- Μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα τότε τις βαζουμε μέσα στην κατσαρόλα με το κρέας
- Ανακατεύουμε ενω συνεχίζουμε το σωτάρισμα
- Ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών και τα φυλλα δυόσμου
- Προσθέτουμε λίγο νερό
- Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά με κλειστό το καπάκι για 40' περίπου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου