Αρακάς κοκκινιστός
Υλικά:
- 1kgr αρακάς
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Άνηθος ψιλοκομμένος
- 4 πατάτες σε κυβάκια
- Ελαιόλαδο
- 500gr χυμος τομάτας στον τρίφτη
- Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- Λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Σωτάρουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο κέσα σε λίγο ελαιόλαδο
- Βάζουμε τα κομμάτια της πατάτας
- Προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε ανακατεύοντας το σωτάρισμα
- Ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ανακατεύουμε
- Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και το φύλλο της δάφνης
- Προσθέτουμε το χυμό τομάτας και τη ζάχαρη
- Ανακατεύουμε καλά
- Ρίχνουμε το μαϊντανό και τον άνηθο
- Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί
- Κλεινουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40' περίπου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου