Κεφτεδάκια κοκκινιστά με Κάστανα
Υλικά:
- 500gr μοσχαρίσιος κιμάς
- 4φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- Γάλα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Μαϊντανός
- 1 αυγο
- Λίγο ρύζι καρολίνα
- Ελαιόλαδο
- Ξύδι
- 300gr χυμός τομάτας στον τρίφτη
- 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
- Ζάχαρη
- Ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι
- 15 καθαρισμενα μισοβρασμένα κάστανα
- Κανέλα
- Μπαχαρι
- Φύλλο δάφνης
- Λίγο αλεύρι
Εκτέλεση:
- Σε ενα μπολ βάζουμε το μπαγιάτικο ψωμί μεσα σε γαλα
- Στίβουμε το ψωμί και πετάμε το υπόλοιπο γάλα
- Προσθέτουμε τον κιμά, το μαϊντανό, το αυγό, αλάτι, πιπέρι, το ρύζι, ελαιόλαδο, ξύδι και το μισό κρεμμύδι
- Ζυμώνουμε καλα και πλάθουμε μεγάλα κεφτεδάκια
- Τα αλευρώνουμε
- Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι και το σκόρδο
- Προσθέτουμε τα ήδη μισοβρασμένα και καθαρισμένα κάστανα
- Βάζουμε τα κεφτεδάκια και σωτάρουμε
- Τα γυρνάμε και απο την άλλη πλευρα να σωταριστούν
- Σβήνουμε με το κρασι
- Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας
- Βάζουμε το χυμό τομάτας
- Ψήνουμε σε χαμηλή φωτια για 40' περίπου
Μπορούμε να σερβίρουμε με πουρέ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου