Ένα εύκολο σνακ, νόστιμο, τραγανό που μπορεί να συνοδεύσει ένα ποτήρι κρασί, ένα ουίσκι ακόμα ομως και ενα φλυτζάνι τσάϊ.
Μπατόν Σαλέ
Υλικά:
Μπατόν Σαλέ
Υλικά:
- 1 1/2 φλυτζάνι τριμμένο τυρί (πεκορίνο, γραβιέρα, ρεγκάτο)
- 150gr Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 αυγό
- 3/4 κούπας γάλα
- 300gr αλεύρι
- 1 κ.γλ. Baking powder
- 1 κ.γλ. Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κ.γλ. Κύμινο
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο mixer το βούτυρο να αφρατέψει
- Ρίχνουμε τον κρόκο του αυγού
- Προσθέτουμε το baking powder, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το mixer
- Προσθέτουμε εναλλάξ γάλα και αλεύρι
- Στο τέλος ρίχνουμε και το τυρί και ανακατευουμε καλα με τα χέρια
- Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30'
- Ανακατεύουμε το ασπράδι του αυγού με λίγο τριμμένο τυρι
- Πλάθουμε μπαστούνια πάχους ενός δαχτύλου και κόβουμε περιπου σε κομμάτια μήκους 5εκ.
- Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδοχαρτο βάζοντάς τα σε μια απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν
- Αλείφουμε με το μίγμα του ασπραδιού
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μεχρι να πάρουν χρώμα
- Βγάζουμε απο το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν
- Ξαναφουρνίζουμε στους 130C για λίγο ακόμα ώστε να γίνουν τραγανά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου