Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Εύκολα Μπατόν Σαλέ

Ένα εύκολο σνακ, νόστιμο, τραγανό που μπορεί να συνοδεύσει ένα ποτήρι κρασί, ένα ουίσκι ακόμα ομως και ενα φλυτζάνι τσάϊ.


Μπατόν Σαλέ

Υλικά:

  • 1 1/2 φλυτζάνι τριμμένο τυρί (πεκορίνο, γραβιέρα, ρεγκάτο)
  • 150gr Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό
  • 3/4 κούπας γάλα
  • 300gr αλεύρι 
  • 1 κ.γλ. Baking powder
  • 1 κ.γλ. Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.γλ. Κύμινο
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στο mixer το βούτυρο να αφρατέψει
  • Ρίχνουμε τον κρόκο του αυγού
  • Προσθέτουμε το baking powder, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το mixer
  • Προσθέτουμε εναλλάξ γάλα και αλεύρι
  • Στο τέλος ρίχνουμε και το τυρί και ανακατευουμε καλα με τα χέρια
  • Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30'
  • Ανακατεύουμε το ασπράδι του αυγού με λίγο τριμμένο τυρι
  • Πλάθουμε μπαστούνια πάχους ενός δαχτύλου και κόβουμε περιπου σε κομμάτια μήκους 5εκ. 
  • Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδοχαρτο βάζοντάς τα σε μια απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν
  • Αλείφουμε με το μίγμα του ασπραδιού
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μεχρι να πάρουν χρώμα
  • Βγάζουμε απο το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν
  • Ξαναφουρνίζουμε στους 130C για λίγο ακόμα ώστε να γίνουν τραγανά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου