Υλικα: (για 2 άτομα)
- 8 μικρά μπριζολάκια χοιρινα χωρίς κόκκαλο
- 4 μανιταρια πλευρότους
- 250gr Τυρί μασκαρπόνε
- Κρεμμύδι ξερο ψιλοκομμένο
- Μαϊντανος
- 2 αυγά
- 1 κολοκυθάκι
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 φλυτζανι λικερ αμαρέτο Disaronno
- Βουτυρο
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί μασκαρπόνε, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι
- Σε ενα τηγάνι σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη φλούδα του κολοκυθιού χοντροτριμμένη
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.
- Σβήνουμε με λίγο απο το αμαρέτο
- Ρυθμίζουμε με αλάτι και πιπέρι
- Ξεχωρίζουμε απο το τηγάνι τα μανιτάρια και τα βάζουμε στην άκρη
- Παίρνουμε δυο κυκλικά τσέρκια τα οποία τα τοποθετούμε πάνω σε μια λαμαρίνα και βαζουμε στις βασεις απο ένα μανιτάρι
- Στη συνεχεια προσθέτουμε στο τηγανι, που το έχουμε βγάλει απο τη φωτια, το μίγμα του μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλα
- Βαζουμε στα τσέρκια αυτη τη γέμιση που φτιάξαμε και κλεινουμε απο πάνω με τα άλλα δυο μανιτάρια (να γίνουν σαν σάντουιτς)
- Τοποθετούμε σε προθερμασμένο στους 170C φούρνο για 6-7 λεπτά μεχρι να δουμε οτι ψήθηκε και πήρε χρώμα
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε λιγο βούτυρο και σωτάρουμε τα μπριζολάκια μας, αφού πρώτα τα εχουμε μαρινάρει σε λιγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
- Σωτάρουμε καλα και σβήνουμε με το αμαρέτο
- Φλαμπάρουμε με προσοχή (να πάρει φωτιά δηλαδη)
- Βγάζουμε απο το φούρνο τα τσέρκια με τα μανιτάρια και ξεφορμάρουμε με προσοχή
- Σερβίρουμε με τα μπριζολάκια, με τοματίνια και φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ραντίζοντας απο πάνω λιγη απο τη σάλτσα του τηγανιού που σωτάραμε τα μπριζολάκια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου