Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

Μπεκρή Μεζέ

Μια πολυ ωραία συνταγή, κλασική και διαχρονική.


Μπεκρή Μεζέ

Υλικά:

  • 1 kgr χοιρινό κομμένο σε κομματάκια 2Χ2εκ
  • 1 μεγάλο κρεμμυδι κομμένο σε λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Λευκό κρασι
  • Λίγο αλεύρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μπούκοβο
  • Θυμάρι
  • Δεντρολίβανο
  • Μουστάρδα
Εκτέλεση:
  • Αλευρώνουμε το κρέας
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρέας μαζι με το κρεμμύδι και το σκόρδο μεσα σε ελαιόλαδο
  • Ρίχνουμε μέσα το κρασί μέχρι να σκεπάσει το κρέας
  • Βάζουμε τα αρωματικά ολα και τη μουστάρδα
  • Αφήνουμε να βράσει λίγο σε χαμηλή φωτιά
  • Προσθέτουμε την πιπεριά
  • Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 40' περίπου σε χαμηλή φωτιά.

1 σχόλιο: