Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Πορτοκαλόπιτα

Μια πολυ πολυ νόστιμη συνταγή που μας εστειλε ο Γιάννης και η Δήμητρα.


Πορτοκαλόπιτα

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας 450-500gr
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 20gr baking powder
  • 1 βανίλια
  • 4 αυγά
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
Για το σιρόπι:
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • Ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
  • Ανοίγουμε το φύλλο απο τη συσκευασία και το αφήνουμε να στεγνώσει ώστε να κομματιάζεται εύκολα
  • Σε μισή ώρα το αποτέλεσμα θα είναι σούπερ
  • Πάνω στον πάγκο εργασίας κομματιάζουμε το φύλλο σε ακανόνιστα κομμάτια με το χέρι
  • Ανακατεύουμε με ενα φουέ (συρμα χειρός) το καλαμποκέλαιο, το ξύσμα, τη βανίλια, τα αυγά και το γιαούρτι
  • Προσθέτουμε το baking powder και συνεχίζουμε το ανακαλτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα
  • Ρίχνουμε το φύλλο στο μίγμα και ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά μέχρι να μουσκέψει καλα
  • Βουτυρώνουμε ενα ταψί με διάμετρο 35cm και αδειάζουμε όλο το μίγμα εκεί
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175C για 30' περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να φουσκώσει ελαφρά
  • Αφήνουμε να κρυώσει
  • Φτιάχνουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμε την πορτοκαλόπιτα κρύα με το ζεστό σιρόπι, την κόβουμε σε κομμάτια και την αφήνουμε να τραβήξει καλά το σιρόπι.





1 σχόλιο: