Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Σαμπλέ σοκολάτας

Μπισκότα τραγανά και βουτυράτα. Πολυ όμορφη ιδέα για τα Χριστούγεννα.


Σαμπλέ Σοκολάτας

Υλικά:

  • 500gr αλεύρι
  • 300gr βούτυρο
  • 200gr άχνη ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1/2 κ.γλ. Αλάτι
  • 60gr κακάο
  • 100gr αμύγδαλο σε πούδρα
  • 3 κ. γλ. Εσανς πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στο mixer το βούτυρο, τη ζάχαρη και την πούδρα του αμύγδαλου
  • Μόλις αφρατέψουν προσθέτουμε ενα ενα τα αυγά και σταματάμε το χτύπημα μόλις απορροφηθούν
  • Βγάζουμε το συρμα απο το mixer και βάζουμε το φτερό
  • Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Βάζουμε το μίγμα μέσα σε μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30'
  • Παιρνουμε δυο κομμάτια λαδόκολλα και τοποθετουμε ανάμεσα τη ζύμη
  • Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη σε πάχος 1 εκατοστού
  • Κόβουμε με κουπάτ σε οτι σχήμα θέλουμε
  • Βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 15' περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου