Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Ρολό γεμιστό κοτόπουλο

Και σήμερα πάμε να δούμε τα μυστικά του φίλου μας του Νίκου.


Ρολό Γεμιστό Κοτόπουλο

Υλικά:
  • 1 μεγάλο κοτόπουλο με την πέτσα του ξεκοκαλισμένο απο τον κρεοπώλη
  • 2 φέτες ζαμπόν χοιρινή ωμοπλάτη
  • 3 φέτες μπέικον
  • 4 χρωματιστές πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πράσινη, πορτοκαλί)
  • 2 κομμάτια αλμυρό τυρί (κατα προτίμηση κεφαλοτύρι) κομμένο σε μακρόστενα κομμάτια
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μουστάρδα
  • Βούτυρο
Εκτέλεση:
  • Ψιλοκόβουμε όλες τις πιπεριές σε καρέ και τις αναμιγνύουμε σε ενα μπολ
  • Απλώνουμε το κοτόπουλο με την πέτσα πανω στον πάγκο
  • Με την παλάμη μας απλώνουμε λίγο νερό πάνω στο κρέας 
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
  • Απλώνουμε τις πιπεριές ώστε να γεμίσει όλη η επιφάνεια 
  • Στρώνουμε εναλλαξ ζαμπόν και μπέικον μέχρι να καλυφθεί όλο το κοτόπουλο
  • Βάζουμε το ενα κομματι κεφαλοτύρι και τυλίγουμε σιγα σιγα το κοτόπουλο 
  • Μόλις κάνει μια στροφή προσθέτουμε άλλο ενα κομματάκι κεφαλοτύρι και συνεχίζουμε το τύλιγμα μέχρι να γίνει ρολό
  • Το βάζουμε σε διχτάκι, αλλά αν δεν έχουμε τότε τυλίγουμε κυκλικά με σπάγκο μαγειρικής 
  • Προσθέτουμε αρκετό αλάτι και πιπέρι 
  • Βάζουμε το ρολό στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μια ώρα
  • Αλείφουμε το ρολό με μουστάρδα και το βάζουμε σε ενα πυρέξ προσθέτοντας νερό ( δυο δαχτυλα) και απο πάνω μικρά κομμάτια βούτυρο
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 11/2 με 2 ώρες καλυμένο με ενα αλουμινόχαρτο
  • Στα τελευταία 15' βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να ξεροψηθεί εξωτερικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου