Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

Κουραμπιεδάκια



Κουραμπιεδάκια

Υλικά:(για 100 τεμάχια)

  • 1 1/2 kgr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 770gr βούτυρο
  • 200gr αμύγδαλο άψητο με τη φλούδα χοντροκοπανισμένο
  • 200gr ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γλ. Βανίλια
  • 3 κ.γλ εσανς πικραμύγδαλο
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στο mixer το βούτυρο με τη ζάχαρη
  • Μόλις αφρατέψουν αντικαθιστουμε το σύρμα του mixer με το φτερό
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα
  • Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με την εσανς πικραμύγδαλο και τα ρίχνουμε στο μίγμα
  • Οταν η ζύμη γίνει μαλακιά που να μην κολλάει στα χέρια αρχίζουμε να πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού
  • Βάζουμε σε λαμαρίνες με λαδόκολλα
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 25'
  • Όταν κρυώσουν τα ρολάρουμε μεσα σε ενα μπολ με άχνη ζάχαρη και στήνουμε σε πιατέλα
  • Στο τέλος πασπαλίζουμε με άχνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου