Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

Φασολάδα


Φασολάδα

Υλικά:

  • 250gr φασολια
  • 200gr χυμος τομάτας στον τρίφτη
  • 1 καροτο
  • Σέλινο
  • 1 μεγαλο κρεμμυδι
  • Μισό πράσσο
  • 2 πατατες
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι ροζέ κρασί
  • Balsamico
  • Λίγη ζάχαρη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Γλυκιά πάπρικα
  • Μπούκοβο
Εκτέλεση:
  • Μουλιάζουμε τα φασόλια μεσα σε νερό για ενα βράδυ
  • Στη χύτρα βαζουμε τα φασόλια με νερό να βράσουν για 15' σε χαμηλή φωτιά αφού σφυρίξει η βαλβίδα
  • Πετάμε το πρώτο νερό
  • Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα λαχανικά μας
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα τα φασόλια, το μίγμα των πολτοποιημένων λαχανικών, το ελαιόλαδο, το κρασι και τα μπαχαρικά μας
  • Ρίχνουμε νερο ζεστό μεχρι να σκεπαστουν τα φασόλια και λίγο παραπάνω
  • Αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτια
  • Ρίχνουμε το balsamico
  • Κλείνουμε το καπάκι με τη βαλβίδα του
  • Αφού σφυρίξει αφηνουμε να βρασει σε χαμηλή φωτιά για άλλα 15' 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου