Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιατικο γεμιστό Κοτόπουλο

Εμεις σήμερα θα γεμίσουμε αντι για γαλοπούλα, ενα μεγάλο κοτόπουλο. Μπορουμε να μαγειρέψουμε εντυπωσιακά και γευστικά πράγματα και με απλά υλικά χωρις ιδιαίτερες δυσκολίες.


Χριστουγεννιάτικο γεμιστό Κοτόπουλο

Υλικά:

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο
  • 250gr χοιρινός κιμάς
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 6 βρασμένα κάστανα
  • 2 κ.σ κουκουνάρι
  • 1/2 φλυτζάνι whiskey
  • 3 πορτοκάλια
  • 1 κ.σ μέλι
  • 1/4 φλυτζανιού ρύζι καρολίνα
  • Αλάτι, μίγμα πιπεριών
  • Θυμάρι
  • Κανέλα, καρφάκια γαρύφαλλο
  • Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισο
  • 2 κ.σ φρέσκο βούτυρο
  • Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  • Μαρινάρουμε για μια ώρα το κοτόπουλο μέσα σε χυμό πορτοκαλιου, ελαιόλαδου, αλατιού, πιπεριού και θυμαριού
  • Σε ενα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά
  • Προσθέτουμε τα κάστανα και το κουκουνάρι
  • Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας: αλάτι, πιπέρια, θυμάρι, κανέλα, γαρύφαλλα, μοσχοκάρυδο
  • Βήνουμε με χυμό πορτοκαλιού και whiskey
  • Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ρύζι
  • Γεμίζουμε το κοτόπουλο με τη γέμιση και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες
  • Σε ενα μπολ ανακατεύουμε ελαιόλαδο, το βούτυρο, το μέλι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, χυμό πορτοκάλι και λίγο whiskey
  • Αλείφουμε με την παραπάνω κρέμα το κοτόπουλο παντού
  • Το ποθετούμε μεσα σε γάστρα
  • Ριχνουμε χυμό πορτοκάλι και το γλυκάνισο
  • Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C gia 1 1/2 ώρα περίπου
Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ψημένες με πορτοκάλι και μέλι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου