Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

Καρυδόπιτα



Καρυδόπιτα 

Υλικά:

  • 350gr αλεύρι
  • 200gr βούτυρο
  • 300gr ζάχαρη
  • 300ml γάλα
  • 300gr ψιλοκομμένο καρύδι
  • 100gr κουβερτούρα
  • 3 αυγά
  • 20gr baking powder
  • 1/2 κ.γλ. Σόδα
  • 1 κ.γλ. Αλάτι
Για το σιρόπι:
  • 1kgr ζάχαρη
  • 500ml νερό
  • 100gr γλυκόζη
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και αφήνουμε να πάρει βράση 
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά
  • Αδειάζουμε το μίγμα σε μια μπασίνα
  • Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα με το φουέ για να μην ψηθούν τα αυγά
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπαυλικά και ανακατεύουμε μεχρινα ομογενοποιηθεί το μίγμα μας
  • Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρομένο ταψί
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 40'
  • Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό με το κρύο σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου