Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Κέϊκ τρίχρωμο (ciambella marmorizzata)



Κέϊκ Τρίχρωμο (ciambella marmorizzata)

Υλικά:

  • 250gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200gr ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. Βανίλια
  • 3 αυγά
  • 2 1/2 κ. γλ. Baking powder
  • 330gr αλεύρι
  • 180ml γάλα
  • 4 κ.σ κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για το γλάσο:
  • 125gr σοκολάτα κουβερτούρα
  • 125gr βούτυρο
  • 150gr ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γλ βανίλια
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στο mixer το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει
  • Προσθέτουμε ενα-ενα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα
  • Βάζουμε το αλάτι και το baking powder
  • Προσθέτουμε εναλλαξ το αλεύρι και το γάλα συνεχίζοντας να χρυπάμε στο mixer
  • Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε τρία μέρη
  • Το ένα το αφήνουμε ως έχει
  • Στο δεύτερο προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά
  • Στο τρίτο προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής (10 σταγόνες) και ανακατεύουμε καλά
  • Σε μια φόρμα σίλικόνης προσθέτουμε εναλλαξ απο το κάθε μιγμα μια κουταλιά
  • Ψηλνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40-50' περίπου
  • Όταν βγάλουμε το κέϊκ και κρυώσει φτιάχνουμε το γλάσο
  • Σε μπαιν μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα, και ρίχνουμε το βούτυρο
  • Μόλις ομογενοποιηθούν βγάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και την βανίλια ανακατεύοντας καλά
  • Απλώνουμε το γλάσο πανω απο το κέικ 
Προαιρετικά αν θέλουμε βάζουμε απο πάνω και χρωματιστή τρούφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου