Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012

Συναγρίδα στη λαδόκολλα

Σήμερα μαγειρέψαμε με τη μητέρα μου ενα πολυ νόστιμο και εύκολο φαγητο.


Συναγρίδα στη λαδόκολλα

Υλικά:

  • 1 ολόκληρη συναγρίδα (2Kgr περίπου)
  • Μαϊντανός
  • Άνηθος
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 1 ψιλοκομμένη πιπεριά
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμός λεμόνι
  • Λαδόκολλα
Εκτέλεση:
  • Πλένουμεκαλά το ψάρι μας
  • Βάζουμε στην κοιλιά του μπόλικο άνηθο
  • Λαδώνουμε πολύ καλα το ψάρι μας εξωτερικά
  • Αλατοπιπερώνουμε
  • Βάζουμε ρίγανη
  • Με την παλάμη μας κολάμε και απο τις δυο πλευρές αρκετό άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένα
  • Σε ενα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα στρώνουμε ροδέλες κρεμμυδιού και κομμάτια πιπεριάς
  • Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο
  • Βάζουμε το ψάρι μας 
  • Απο πάνω ρίχνουμε μερικές ροδέλες κρεμμυδιού πάλι και πιπεριά
  • Τυλίγουμε τη λαδόκολλα σαν φάκελλο
  • Τυλίγουμε σε ακόμα ενα κομμάτι λαδόκολλα με τον ίδιο τρόπο
  • Τοποθετούμε σε ένα ταψί
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 2 ώρες
  • Φτιάχνουμε λαδολεμονο με λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη μεσα κι σερβίρουμε το ψάρι μας με αυτό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου