Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Λεμονάτο χοιρινό με πιλάφι



Λεμονάτο χοιρινό με πιλάφι

Υλικά:

  • 500gr χοιρινό σε κομματάκια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 πράσσο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μίσχος σέλερυ
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμός δυο λεμονιών
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3-4 κ.σ αλεύρι
Για το πιλάφι:
  • 1 1/2 φλυτζάνι ρύζι τύπου basmatti
  • 3 κ.σ. Βούτυρο
  • 3 φλυτζάνια ζωμός βοδινού 
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσσο και τα κομμάτια του κρέατος μέσα σε ελαιόλαδο
  • Ρίχνουμε ύστερα και την πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
  • Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και τη δάφνη
  • Σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού
  • Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά
  • Παράλληλα φτιάχνουμε το ρύζι μας
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει
  • Προσθέτουμε το ρύζι και σωτάρουμε καλά ανακατεύοντας συνεχώς
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι
  • Ρίχνουμε το ζωμό και ανακατεύουμε καλά
  • Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10'.
  • Σερβίρουμε το ρύζι με τριμμένο τυρι, τα κομματάκια του κρέατος και τη σάλτσα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου