Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

Φακές με γιαούρτι και ρόκα



Φακές με γιαούρτι και ρόκα

Υλικά:

  • 250gr ψιλές φακές
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Balsamico
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Φύλλο δάφνης
  • Κουρκουμάς σε σκόνη
  • Κίμινο
  • Στραγγιστό γιαούρτι
  • Ρόκα άγρια
Εκτέλεση:
  • Βράζουμε τις φακές σε νερό για 10'
  • Σουρώνουμε καλά
  • Στην κατσαρόλα μας βάζουμε ελαιόλαδο, το balsamico, λίγο νερό, τα μπαχαρικά μας, το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 25' περίπου
  • Αφήνουμε να πιει τα νερά του και να πήξει κάπως
  • Σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι απο πάνω και μερικά φύλλα ρόκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου