Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013

Τάρτα με μανιτάρια

Σήμερα δοκίμασα μια πάρα πολυ ωραία αλμυρή τάρτα που έκανε η αδερφή μου η Δέσποινα και θέλω να μοιραστώ τη συνταγή αυτή με σας.


Τάρτα με μανιτάρια

Υλικά:

Για την βάση:

  • Έτοιμη ζύμη για τάρτες
Για τη γέμιση:
  • 200gr μανιτάρια champignon
  • 200gr μανιτάρια agaricus
  • 200gr μπέικον καπνιστό
  • 40ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ αλεύρι
  • 100ml γάλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 100gr γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλυτζάνι φέτα πολτοποιημένη
  • 1 φλυτζάνι τριμμένο τυρί
  • 5-6 κ.σ τυρί philadelphia
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Αλείφουμε την ταρτιέρα μας με λίγο ελαιόλαδο
  • Απλώνουμε τη ζύμη μας 
  • Τρυπάμε τη ζύμη με ενα πηρούνι παντού και σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη
  • Ψήνουμε τη βάση σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης του κουτιού
  • Αφήνουμε να κρυώσει
  • Κόβουμε όλα τα μανιτάρια σε λεπτές φετες
  • Στρώνουμε τα μανιτάρια πανω σε ενα ταψι με λαδόκολλα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200C για 15' για να ροδίσουν
  • Φτιάχνουμε τη μπεσαμελ μας: σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτια και το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια 
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα μας χλιαρό και ανακατεύουμε με το συρμα
  • Μόλις δέσει κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε τους κροκους και λίγο τριμμένο τυρι μαζι με το philadelphia
  • Στη βάση της τάρτας βάζουμε τα μανιτάρια, το μπεικον ανακατεμένο με το γιαούρτι, τριμμένο τυρι, τη φέτα, αλατι, πιπέρι και ανακατευουμε με ενα πηρουνι ετσι μεσα στη βάση να αναμιχθουν τα υλικά
  • Απο πάνω ρίχνουμε τη μπεσαμέλ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μεχρι να πάρει χρωμα χρυσαφί η μπεσαμελ.
  • Αφήνουμε να γίνει χλιαρή και μετα σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου