Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Κοτόσουπα της μαμάς




Κοτόσουπα της μαμάς

Υλικά:(για 2 άτομα)

  • 1/2 κοτόπουλο με την πέτσα του
  • 1 καρότο
  • 1 μίσχος σέλερυ
  • Λίγη σελινόριζα
  • 2 πατάτες
  • 4 μανιτάρια agaricus
  • 1 κρεμμυδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Μίσχοι μαϊντανού
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγο ροζέ ή λευκό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 σπόρους κάρδαμο
  • 4 χουφτες ρύζι καρολίνα
  • 1 κρόκος αυγού
  • Λίγο νισεστέ
  • Χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια με 2 lt νερό
  • Προσθέτουμε ελαιόλαδο
  • Κόβουμε ολα μας τα λαχανικά σε μικρά κυβάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα
  • Ενώ βράζει ρίχνουμε το κρασί και τα μπαχαρικά μας
  • Κλείνουμε το καπάκι
  • Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 50' περίπου
  • Ανοίγουμε το καπάκι, βγάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μια πιατέλα
  • Ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε να βράσει.
  • Σε ενα μπολ χτυπάμε τον κρόκο με λίγο κρυο νερό, με το χυμό λεμονιού και το νισεστέ
  • Παίρνουμε λίγο απο το ζωμό της σούπας και το προσθέτουμε στο μπολ
  • Ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και αφήνουμε να παρει μια βραση
  • Μπορούμε να σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και τριμμένο τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου