Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

Ιταλική Μηλόπιτα



Μια... Ιταλική Μηλόπιτα

Υλικά:

  • 200gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Βανίλια
  • 1 κ.γλ. Baking powder
  • 1/2 κ.γλ. Σόδα σκόνη
  • 120gr βούτυρο
  • 150gr ζάχαρη άχνη
  • 4 κ.σ. Γάλα
  • 2 αυγά
  • 50gr καρύδια τριμμένα
  • 2 πράσινα μήλα
  • 3 κ.σ. Μαρμελάδα βερύκοκο
  • 1 κ.σ. Κονιάκ
  • Λίγο αλάτι
  • Κανέλα
Εκτέλεση:
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βανίλια, το baking powder, τη σόδα και λίγο αλάτι
  • Σε ενα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη
  • Προσθέτουμε ενα ενα τα αυγά
  • Βάζουμε τα καρύδια
  • Ρίχνουμε λιγο λιγο το μίγμα του αλευριού και ανακατεύουμε 
  • Προσθέτουμε το γάλα
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 24εκ.
  • Βάζουμε το μίγμα μας μεσα στη φορμα
  • Απο πάνω στρώνουμε τα μήλα σε φέτες και πασπαλίζουμε με κανέλα
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C στο πάνω κατω για 40-50' περίπου.
  • Όταν το βγάλουμε απο το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 10' 
  • Σε ενα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το κονιακ και αλείφουμε το πάνω μέτος της μηλόπιτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου