Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

Ρυζόγαλο



Ρυζόγαλο

Υλικά:
  • 1kgr γάλα
  • 100gr ρύζι
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κρέμα βανίλια σε σκόνη (άνθος αραβοσίτου)
  • Κανέλλα
Εκτέλεση:
  • Βράζουμε το ρύζι για 15 λεπτά
  • Σε ενα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί
  • Κρατάμε 50 gr γάλα στην άκρη μεσα στο οποίο θα διαλύσουμε το άνθος αραβοσίτου
  • Οταν το γάλα ζεσταθεί προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύοντας συνέχεια
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι
  • Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κρύο γάλα με το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου
  • Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ανακατεύουμε για δυο λεπτά
  • Σερβίρουμε σε μπωλακια και πασπαλίζουμε με κανέλλα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου