Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Μπιφτέκια στην κατσαρόλα








Μπιφτέκια στην κατσαρόλα

Υλικά:

  • 400gr μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κρεμμύδι
  • 3σκελίδες σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • Λίγο ξύδι
  • 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • Γάλα
  • 1 αυγό
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Κίμινο
  • Φασκόμηλο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
Εκτέλεση:
  • Σε μια μπασίνα βάζουμε το ψωμί με γάλα για να μουλιάσει
  • Το στίβουμε καλά
  • Στο μπλεντεράκι μας βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, ελαιόλαδο, ξυδι, αλάτι, πιπέρι και το φασκόμηλο
  • Πολτοποιούμε
  • Στην μπασίνα βάζουμε το ψωμί που έχουμε στίψει, το μιγμα του κρεμμυδιού, τον κιμά, το αυγό, και τα μπαχαρικά μας
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Σε μια κοντή αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά
  • Πλάθουμε 5 μεγάλα μπιφτέκια και τα βαζουμε στην κατσαρόλα
  • Σωτάρουμε καλά και τα γυρνάμε και απο την άλλη πλευρά να σωταριστούν
  • Σβήνουμε με κόκκινο κρασί ρίχνοντάς το στο κέντρο ρης κατσαρόλας και όχι πάνω στα μπιφτέκια.
  • Βάζουμε λίγο φασκόμηλο στο κέντρο και το φύλλο δάφνης
  • Κλείνουμε το καπάκι
  • Μαγειρεύουμε για 30' περίπου σε πολύ χαμηλή φωτιά
  • Σερβίρουμε με ρόκα σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου