Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Ρυζότο με γαρίδες

Σήμερα θα μάθουμε πως φτιάχνουμε ενα ρυζότο. Με την ίδια λογική κάνουμε ρυζότο με λαχανικά, με θαλασσινά, με κοτόπουλο, με μοσχάρι, με οτιδήποτε μπορούμε να φανταστουμε. Η διαδικασία είναι πάντα ίδια.


Ρυζότο με γαρίδες

Υλικά:

  • 12 γαρίδες καθαρισμένες (με την ουρά)
  • 1/2 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
  • 4 μανιτάρια agaricus ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 μεγάλο φλυτζάνι ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι (τύποι ρυζιού κατάλληλοι για ρυζότο)
  • Ζωμός λαχανικών
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Θυμάρι
  • Κουρκουμάς
  • Σαφράν
  • Τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 μεγάλη κουταλιά της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση:
  • Σε ενα αντικολλητικό σκεύος σωτάρουμε μεσα σε ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς
  • Σβήνουμε με το κρασί
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες, τις  πιπεριές και τα μανιτάρια
  • Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας
  • Προσθέτουμε ζωμό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα 
  • Όταν το ρύζι μας είναι έτοιμο ( πρεπει να ειναι al dente, δηλαδή να κρατάει λίγο),  προσθέτουμε το μαϊντανό, το τριμμένο τυρί, το βούτυρο, το βγάζουμε απο τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά 
  • Σερβίρουμε αμέσως.
Το ρυζότο είναι απο τα φαγητά που δεν τρώγονται αν κρυώσουν. Μπορούμε αν θέλουμε να το μισοετοιμάσουμε και να το αφήσουμε στην άκρη και ργότερα όταν θα είναι η στιγμή να το σερβίρουμε τότε να τελειώσουμε τη διαδικασία του μαγειρέματός του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου