Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

Λουκάνικα κοκκινιστά

Είχα την τύχη να μου φέρει ο φίλος μου ο Νίκος απο τη Θήβα πολύ ωραία χωριάτικα λουκάνικα που φτιάχνει ο ίδιος και είναι πραγματικά εξαιρετικά. Σκέφτηκα λοιπόν αντι να τα ψήσω ή τηγανήσω όπως κάνουμε συνήθως, να τα φτιάξω με κάπως διαφορετικό τρόπο αυτή τη φορά. Να λοιπόν μια καλή ιδέα.





Λουκάνικα Κοκκινιστά

Υλικά:

  • Χωριάτικα λουκάνικα
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι ροζέ κρασί
  • 200gr χυμός τομάτας στον τρίφτη
  • Λίγη ζάχαρη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Θυμάρι
  • 3 κόκκους μπαχάρι
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι κομμενο σε μεγάλα κομμάτια μέσα σε ελαιόλαδο
  • Ρίχνουμε και ολοκληρη τη σκελίδα σκόρδου
  • Μετά απο λίγο ρίχνουμε την πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
  • Προσθέτουμε τα λουκάνικα ( αν είναι μικρά σε μέγεθος τα βάζουμε ολόκληρα, αν είναι μεγάλα τα κόβουμε)
  • Σωτάρουμε καλά
  • Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας
  • Σβήνουμε με το κρασι
  • Προσθέτουμε το χυμό τομάτας μαζί με τη ζάχαρη
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30' περίπου.
Μπορούμε να σερβίρουμε με ρύζι ή με πουρέ πατάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου